2022.01.26. 16:03:27
Látogatások száma eddig:6959892
Utolsó frissítés: 2008. 03. 02.
Ha értesülni szeretne újdonságainkról, híreinkről, iratkozzon fel hírlevelünkre!
 
Ajánlja honlapunkat barátainak, ismerőseinek!
 
Szerkesztők: info@greenfoto.hu
Látványos Tudomány fotópályázat és kiállítás 2006
[2006. 08. 17.]
Pályázat kiírója: Novartis Hungária
Pályázat határideje: 2006. 9. 30.
Pályázat tárgya:

A Látványos Tudomány című pályázatra olyan figyelemfelkeltő képeket várnak a szervezők, amelyek újszerűen mutatják be a tudományos világ egy-egy mozzanatát, illetve a természet működését.

A Novartis Hungária első alkalommal hirdeti meg Magyarországon azt a nagyszabású tudományos fotópályázatot, amelyet a Novartis AG és az angol Daily Telegraph napilap 7 éve szervez az Egyesült Királyságban. A pályázat célja, hogy a kutatás, oktatás és gyógyítás szolgálatában készült fotók életben tartsák a párbeszédet a tudományos élet jövőjéről.
Jelentkezési határidő: 2006. szeptember 30.
A legjobb alkotásokat és a brit vándorkiállítás idei újdonságait 2006. november 13. és december 3. között, a Művészetek Palotájában rendezett kiállításon mutatják be. A világ egyik vezető kutatás-orientált gyógyszergyártója, a Novartis és az angol Daily Telegraph napilap hívta életre 7 évvel ezelőtt kutatók, orvosok, fotográfusok és képzőművészek számára azt a tudományos fotópályázatot, amelyet eddig az Egyesült Királyságban szerveztek. A magyar közönség tavaly megtekinthette a 2004. évi díjnyertes műveket a Művészetek Palotájában. Az elmúlt év sikeres bemutatkozása után idén a Novartis Hungária Magyarországon is meghirdeti a fotópályázatot, amelyre biológiai kutatók, kutatóorvosok, orvosi és egészségügyi szakdolgozók, orvostanhallgatók és biológus-hallgatók, illetve fotósok és grafikusok műveit várják.

A Látványos Tudomány című pályázatra olyan figyelemfelkeltő képeket várnak a szervezők, amelyek újszerűen mutatják be a tudományos világ egy-egy mozzanatát, illetve a természet működését. A képek segítségével rácsodálkozhatunk ismertnek hitt dolgokra, a művek magyarázatot adhatnak egy-egy tudományos jelenségre, illusztrálhatnak egy-egy tudományos adatot, vagy lehetnek egyszerűen olyan fotók, amelyek megmutatják a tudomány szépségét. A pályázatra több kategóriában lehet benyújtani fotókat.

A TUDOMÁNY KÉPEI szekcióba olyan műveket várnak, amelyek valamilyen tudományos eseményt – például nanotechnológiai eljárást, véralvadást stb. – örökítenek meg. Különleges fotóeljárások (stroboszkóp, villámsorozat, ECHO vagy röntgenfelvétel, stb.) is alkalmazhatók. Ezen kívül szabad szemmel nem látható eseményekről, részletekről várnak olyan képeket, amelyek a normálistól eltérő képalkotási technikával készültek (makró lencse, mágneses rezonancia, ultrahang, elektronmikroszkóp, stb.).

Az EMBERKÖZELBEN szekcióba a tudomány és az orvoslás szerepét hangsúlyozó, emberi szituációkat (gyógyítás, betegség, kiemelkedő tudományos tevékenység) ábrázoló képeket, illetve fotósorozatokkal lehet pályázni.

A TUDOMÁNY ÉS MŰVÉSZET kategóriába orvostudománnyal, biológiával, kémiával összefüggésben lévő képzőművészeti alkotások (digitális grafikák, „computer art work”) küldhetők be.

A pályázatra 2006 június 23. és szeptember 30. között lehet jelentkezni.
A benyújtott alkotásokat egy elismert fotósokból, a tudományos élet és az egészségügyi szakma kiemelkedő szereplőiből álló zsűri bírálja majd el szakmai szempontrendszer alapján. A legjobb képek és a Novartis idei vándorkiállításának külföldi alkotásaiból összeállított válogatás 2006. november 13. és december 3. között a Művészetek Palotájában tekinthetők meg. A vándorkiállítás Brüsszel, Barcelona, Nürnberg és Bázel után érkezik Magyarországra.

További sajtóinformáció:
Szécsi Anikó kommunikációs menedzser Novartis Hungária Kft. Tel.: 457 6567 Mobil: 70/372 6567 E-mail: aniko.szecsi@novartis.com
Nagy Ákos VM.komm Kft. Tel: 350 6951 Mobil: 20/933 1801 E-mail: nagy.akos@vmkomm.hu