2022.01.26. 15:41:48
Látogatások száma eddig:6959872
Utolsó frissítés: 2008. 03. 02.
Ha értesülni szeretne újdonságainkról, híreinkről, iratkozzon fel hírlevelünkre!
 
Ajánlja honlapunkat barátainak, ismerőseinek!
 
Szerkesztők: info@greenfoto.hu
Zöld Budapest – fény és árnyék
[2005. 05. 23.]
Pályázat kiírója: Budapest Főváros Önkormányzata Főpolgármesteri Hivatal Környezetvédelmi Ügyosztály
Pályázat határideje: 2005. 9. 30.
Pályázat tárgya: A fotóművészet eszközeivel felhívja a figyelmet Budapest környezeti állapotára, rejtett természeti kincseinek felfedezésére.

A pályázat kiírója: Budapest Főváros Önkormányzata Főpolgármesteri Hivatal Környezetvédelmi Ügyosztály
A pályázat tárgya: A pályázat célja, hogy a fotóművészet eszközeivel felhívja a figyelmet Budapest környezeti állapotára, rejtett természeti kincseinek felfedezésére.
Fény és árnyék együtt él ebben a városban, - a képek nyelvén elmondott üzenet az lehet, hogy az ember felelős a környezetéért, ahol él, a természetért, amit kölcsön kapunk gyermekeinktől. Küldjön legalább két képet! Az egyiken rögzítse a fővárosban tapasztalható környezetrombolás, természetkárosítás látványát. A másikkal segítsen felfedezni Budapest zöld arcát, rejtett természeti értékeit, védett növényeit, kertjeit, parkjait, erdeit, állatait, madarait, barlangjait, vízfolyásait, - a környezet védelmét célzó erőfeszítéseket. Pályázati határidő: 2005. szeptember 30. A pályaművek beküldési módja: digitalizált fotó (CD-n) vagy papírkép (kb. 18x24 cm vagy 24x36 cm nagyítás).
A beküldött fotók hátoldalán csak a kép címe és egy jelszó szerepeljen. A pályázó nevét, elérhetõségét, e-mail címét külön borítékban kérjük mellékelni, továbbá egy nyilatkozatot, hogy a CD-n beküldött és a kiállításra beválogatott kép/ei/ről 18x24 cm vagy 24x36 cm nagyítást juttat el a kiállítóhoz.
Egy pályázó több alkotással is pályázhat.
A kiállításra nem kerülõ fotókat visszaküldjük.
Beküldési cím: Budapest Főváros Önkormányzata Főpolgármesteri Hivatal Környezetvédelmi Ügyosztály 1052 Budapest, Városház u. 9-11. A borítékra kérjük ráírni: „Fotópályázat”
A pályázat elbírálásának határideje: 2005. október 15.
Kiállítás: a beküldött, válogatott képekből vándorkiállítás készül, amelyet a közönség először előreláthatóan október 21.-én, a Földünkért Világnapon láthat.
Díjazás:
A pályázatokat szakértő zsűri bírálja el. A pályázat eredményeit az elbírálást követően a www.budapest.hu  honlapon lehet megtekinteni. A kiállításra beválogatott fotók készítőit levélben értesítjük. A fotópályázat nyertesei a kiállítás-megnyitón, ünnepélyes keretek között vehetik át díjukat.
Pályadíjak (ajándékcsomag, ill. utalvány):
I. díj 50 000 Ft értékben,
II. díj 30 000 Ft értékben,
III. díj 20 000 Ft értékben.
Szerzői jogok:
A pályázatra kizárólag saját készítésű fotókkal lehet pályázni, amelyek szerzői jogaival a pályázó rendelkezik. A pályázaton résztvevők nevezésükkel egyidejűleg hozzájárulnak képeik térítésmentes megjelentetéséhez a pályázathoz kapcsolódó vándorkiállításon, a kiállításról hírt adó médiamegjelenésekben és promóciókban és a budapest.hu honlapon. A pályázók továbbá elfogadják, hogy a pályázaton díjazott képeket a Főpolgármesteri Hivatal környezetvédelmi tevékenységéhez térítésmentesen felhasználhassa, a szerző nevének feltüntetése mellett és a képet meg nem változtatva. Minden egyéb felhasználás csak a kép készítőjének előzetes hozzájárulása és a szerzői jogok tiszteletben tartása mellett történhet.

További információ: A pályázat lebonyolítója a Konkam Stúdió, tel./fax: 256-4913, mobil: 70/211-5383